Timo Malmi

Rakkaus, Kaipaus & Sota
Perust. 1948

Tampereen sotakirjat I & II

Tampereen sotakirja I

Warelia 2020 * ISBN 978-952-5940-75-6 * Osta kirja!

Tampereen sotakirja

Tampereen sotakirja I – Kalevankankaan unelmia on uuden ajan profeettakirja. Sen sivuilla Suomen sotia käyneet nousevat ylös ja kuvaavat rintama- ja siviilikokemuksiaan. Talvi- ja jatkosodan sekä Tampereen taistelun etulinjan todellisuuden äänet ovat kuultavissa. Mikä on ollut puolustuksen hinta? Millaista perintöä me nyky-Suomen rakentajat kannamme? Haudatut vastaavat kysymyksiin, joita ei ehditty kysyä tai jotka unohdettiin kokonaan. Kirjan etukannen maalaus: Kuutti Lavosen Serafi: Mitä kuolleet olisivat kertoneet?

Katso Timo Malmin videohaastattelu aiheesta Vanhan kirjallisuuden päiviltä. Lue myös Tampereen sotakirjaa koskevat artikkelit Kulttuuritoimituksesta ja Aamulehdestä.

Tampereen sotakirja II

Warelia 2021 * ISBN 978-952-5940-98-5 * Osta kirja!

Tampereen sotakirja

Tampereen sotakirja II – Kalevankankaan rakkauksia on sodan ajan ihmisten tunteiden kirja. Se on jatko-osa ja pari vuonna 2020 ilmestyneelle teokselle Tampereen sotakirja – Kalevankankaan unelmia. Samalla se on täysin itsenäinen teos.

Timo Ensio Malmi palaa Tampereen sotakirjan toisessa osassa Kalevankankaalle ja kertoo vankileirillä syttyneistä rakkauksista. Myös Tampereen taistelun sankarilapset nousevat kertomaan tarinansa ja sotaorvot kertovat, millaista vääryyttä he ovat kokeneet niin koulussa kuin uusien isien toimesta. Miten Tampereen sodat koskettivat heitä ja heidän rakkauksiaan?

Kirjailijaprofeetat, kertojat ja Kalevankankaan kokeneet todistajat vastaavat. Kirja kuvaa talvisodan (1939–1940) ja jatkosodan (1941–1944) aikaa sekä Suomen sisällissotaa 1918. Kirjan etukannen kuva on yksityiskohta Kimmo Kaivannon teoksesta Tori. Kansisuunnittelu: Irina Luoto.